TC Tumkens

Bij TC Tumkens kan je het hele jaar terecht voor tennisplezier. We zijn er vooral voor de recreatieve tennis waar zowel de beginnende als de gevorderde tennisspeler zijn gading kan vinden.

 

Het tennisjaar bij TC Tumkens begint steeds op 1 april en loopt door tot en met 31 maart het jaar erop. De meeste leden hernieuwen in het begin van ieder jaar hun lidmaatschap, maar uiteraard kan je je het hele jaar door bij ons aansluiten!

Meer info over hoe je lid kan worden bij onze club en wat de voordelen zijn van jouw lidmaatschap vind je hier.

Binnen een tennisjaar valt er veel te beleven binnen onze club!

Eerst en vooral hebben we een uitgebreid aanbod aan tennislessen. Al sinds enkele jaren zijn we en kidstennisclub waarbij kids vanaf 6 jaar welkom zijn om bij ons de tennissport al spelenderwijs te ontdekken. Naast kidstennis (t.e.m. 12 jaar) en jeugdlessen (t.e.m. 18 jaar) bieden we sinds de lente van 2016 ook lessen aan voor volwassenen.

Naast de reguliere lessenreeksen in de winter en de lente, organiseren we tijdens de schoolvakanties ook tennisstages voor de jeugd. Om deze lessen te organiseren, kan onze club beroep doen op twee gediplomeerde tennisleraars.

Wil je meer ontdekken over ons lesaanbod? Dat doe je hier.

Naast tennislessen organiseren we tijdens het seizoen verschillende activiteiten. Het startschot van ons tennisjaar wordt gegeven met het Omnium, een competitie waarin duo’s het tegen elkaar opnemen. De competitiebeesten kunnen zich op het einde van de zomervakantie volledig laten gaan tijdens de Tumkens Cup, ons clubkampioenschap. De finale van de Tumkens Cup valt samen met de Kick-Off. Op deze dag organiseren we ook nog tennisinitiaties voor niet-leden en sluiten we af met een gezellig ledenbarbecue. In de winter doen we op enkele winterse woensdagavonden een Carrousel, waarbij het leren kennen van andere leden centraal staat.

Meer informatie over al onze activiteiten kan je hier terugvinden.

 

De beschikbaarheid van de binnenvelden kan je alvast hier raadplegen.

Om dit alles te kunnen organiseren, maken we gebruik van de gemeentelijke infrastructuur van sporthal De Tumkens in Betekom. Binnen beschikken we over drie binnenvelden, die we weliswaar met andere sportclubs moeten delen. Maar tijdens de wintermaanden (oktober – maart) huurt de club gedurende enkele avonden per week één of meerdere van de binnenvelden af die dan exclusief voorbehouden zijn voor de leden van TC Tumkens. In de zomermaanden kunnen we spelen op de twee buitenvelden, die bestaan uit kunstgras. Op deze velden kan er het hele zomerseizoen gespeeld worden. Voor een goede organisatie is het reserveren van de tennisterreinen, zowel binnen als buiten, verplicht.